Jag startade denna cykeltur i Kairo i Egypten in februari 2007 och hade då en tanke på att cykla längs sidenvägen mot Beijing men jag har inte kommit så långt även om det har gått mer än två år sedan jag startade... Jag har inte cyklat hela tiden utan tagit det ganska lugnt och har även varit tillbaka i Sverige för att jobba ihop mer pengar för att kunna fortsätta.

När jag startade i Kairo visste jag inte riktige vilken väg jag skulle ta och det vägde mellan att cykla någon av följande vägar.

* Egypten - Jordanien - Syrien - Turkiet - Iran - Turkmenistan - Uzbekistan - Kirgistan - Kazakstan - Kina

* Egypten - Jordanien - Syrien - Turkiet - Iran - Pakistan - Kina 

Två år senare vet jag att det inte blev någon av dem även om det är det första alternativet som ligger närmast verkligheten. Det har blivit följande rutt sedan starten  Egypten - Jordanien - Syrien - Turkiet - Georgien - Armenien - Georgien - Azerbajdzjan - Iran - Armenien - Nagorno Karabash - Armenien - Iran - Turkmenistan - Kazakstan. Som det ser ut nu med en stängde gräns till Kina så blir det troligtvis att fortsätta mot Kirgistan, Tadzjikistan och Uzbekistan.

Jag kommer att lägga ut bilder och även att skriva reseskildringar under resans gång och om du vill veta när det finns någon ny reseskildring eller nya bilder så är det bara att skicka mail till  stellan@sandstorm.se  så får du ett info-mail varje gång sidan uppdateras.

/Stellan