Efter några mail från min fan club angående min utrustning och cykel så tyckte jag att det var dax att skriva något på denna sida. Det kommer inte att bli någon exakt lista över vad jag har med mig som t.ex. 7 ekrar av X mm längd och 2 ekrar av Y mm längd.
Vet faktiskt inte hur många ekrar som jag har i packningen eller vilken längd de har. Tror faktiskt inte att alla ekrar passar till hjulen jag har utan några var från tidigare hjul till cykeln. 
Någon gång i framtiden borde jag gå igenom hela packningen och se vad som finns i den. Det är för all del kul att hitta gamla saker när man letar djupt och alltid skoj att hitta mynt från ett tidigare land. Hittar fortfarande ryska mynt och Ryssland lämnade jag i april 2004.

Behöver du en komplett lista för din egna cykeltur så är det bättre att kolla vad Corax skriver på Stormkorp eller kolla in Cykelturist  för att få bra tips om vad som behövs för en lyckad tur. Vill du diskutera utrustning så är Utsidan bra och gäller det cykeln eller något totalt annat så är Happy bättre.

Cykel:

Cykeln är av märket Kona och modellen Lava Dome och är en 24 växlad mtb. Den är inte original längre utan har bytt framgaffeln från en dämpad till en stel. Har även bytt hjulen till handbyggda hjul med Shimano XT nav, DT ekrar och Planet X:s Goliath fälgar. Tuffa fälgar med trippla bottnar. Har även bytt en del andra delar på cykeln som ex sadel, vevparti och växelsystemet.

Pakethållarna är av egen tillverkning och är byggda i stål och svetsbara. De har hållit i över 1000 mil och lär hålla ett tag till.

Cykelväskor:

Använder cykelväskor från Vaude och har kört med samma väskor sedan 2004. De har nu hållit i 35 000 km och lär hålla ett tag till. Har även en ryggsäck från Vaude där jag packar tält och sovsäck. Ryggsäcken använder jag även på kortare turer iväg från cykeln.

Tält och sov:

Har bytt tält och använder ett från North Face av modeller Tadpole 23. Ett två persons tält och är helt självstagande så det går att använda utan att slå ner ett tältspik. Är ett bra luffigt tält men som J. Corax nämnde så är det inget tält för sandstormar.

 Sovsäcken är från Lafuma av modellen "warm 'n light". En tillräckligt bra sovsäck för sommarbruk men blir kall uppe i bergen när det fryser.

För växsamling:

Att samla växter är en hobby som tar mycket tid och orsakar många konstiga frågor från lokalbefolkningen. Jag har samlat växter under mina resor sedan 2002 och är nu upp i 3000 kollekt. De flesta finns nu i odling i Sverige hos min bror 

För växtsamling har jag fröpåsar av olika modeller, en blå hacka att gräva lökar med och även ett tältspik som ger en större utmaning när jag gräver. Tältspiket är betydligt lättare att gömma när militären kommer och frågar vad jag gör.

Har även en snygg blå väska från Silja Line där jag förvarar fröna efter jag har samlat dem.

Köksutrustning:

En sked från Egypten

En hopfällbara kåsa

En fällkniv

Ett grytsett från BILTEMA:s spritkök

Ett bensinkök av modellen "MSR Expedition". Helt klart det mest säkra och pålitliga bensinkök som finns på marknaden. Klarar även andra bränslen.

Böcker