Hej

Aral 10 maj

Nu har jag lämnat Aralsjön bakom mig och är tillbaka i norra Kazakstan. Jag kom fram till staden Aktobe igår eftermiddag och bestämde mig för att stanna. Troligtvis fortsätter jag igen imorgon västerut mot Ural men det känns skönt att ta en dag paus från cyklandet.

Jag lämnade Aral drygt 10 dagar sedan och cyklade nordväst ut från staden och följde inte den väg som alla hade sagt mig att följa. De tyckte att jag skulle följa samma väg som jag tog till Aral några dagar tidigare. Jag minns från kartor som jag har sett över området att det skulle finnas en väg som gick parallellt med järnvägen nordväst mot Aktobe och det var den som jag hade tänkt följa. Det var inte så lätt att hitta vägen och det gick inte heller att fråga någon om vägen för alla pekade i riktning mot den väg som jag hade tagit till Aral. Jag hittade järnvägen ganska lätt och sedan var det bara att följa den västerut. Fördelen med att följa en järnväg är att det finns hus eller små byar med jämna mellanrum där man kan fylla på vattnet och ofta är det ungefär 2 mil mellan ställena. Människorna som bor där jobbar med att underhålla järnvägsspåret


     Hjulspåren några mil utanför Aral

Vägen ut från Aral var inte mycket mer än två hjulspår men efter en timme insåg jag att jag inte skulle cykla på nordsidan av spåret utan på sydsidan där det fanns en bättre grusväg. Det var inte mer än korsa spåret och fortsätta vidare. Grusvägen svängde naturligtvis ganska snart så det blev att cykla i hjulspåren igen men denna gång på sydsidan. På kvällen kom jag fram till nästa större by där jag fyllde på vattenflaskorna och köpte lite mat som jag egentligen inte behövde. Väskorna hade jag redan fyllt på i Aral men det kan vara trevligt med lite bättre mat. Om man passerar en affär så kan man köpa lite lyxigare mat som inte går att förvara någon längre tid som man äter direkt. Efter att köpt den mat jag ville ha cyklade jag ut från byn och slog upp tältet.


     Tältplatsen

Vägen från tältplatsen blev mycket bättre och det var asfalt på förmiddagen och sedan blev det grus. När det är ojämn grusväg brukar det funka betydligt bättre att cykla bredvik vägen på den torra salta leran än att försöka undvika hålorna i vägen. På eftermiddagen blev det at cykla efter hjulspåren bredvid vägen än att försöka hålla sig på vägen. Det funkade väldigt bra fram till jag kom in i ett sandigare område där det blev mer eller mindre helt omöjligt att cykla men lite variation skadar inte. Området med sand var inte så stor så det tog bara en timma att leda cykeln igenom  tills nya område med salt torkad lera.

 
     Kameler är alltid skoj och värda ett kort eller två

Vägen från Aral längs järnvägen varierade mellan dålig grusväg, torkad salt lera eller mjuka sanddynor och av de alternativen är det den torkade leras som passar bäst för cykling. På förmiddagen på fjärde dagen efter att jag lämnade Aral efter att ha passerat några jobbiga sanddynor kom jag fram till en T-korsning där det fanns en helt perfekt asfaltväg. Jag blev förvånad... Vart leder denna väg? I sydvästlig riktning går den till Shalkar men åt det andra hållet hade jag ingen koll på men kunde tänka mig att den skulle gå mot Igriz som jag hade passerat på vägen mot Aral drygt en vecka tidigare. Tänkte inte så mycket mer på det utan cyklade fram till Shalkar där jag letade upp ett café för att äta. Hade tänkt kolla internet där men insåg att min dator hade lagt av och jag hade ingen koll på vad som hade hänt. Försökte ändra några inställningar och även ta startrutinerna från en annan dator men lyckades inte få igång den. Det blev så att jag stannade i Shalkar över natten och jag tänkte besöka en datoraffär nästa dag för att se om de kunde få igång datorn. Jag fick tips om två olika ställen som kanske kunde fixa datorn nästa morgon.


     Vägen längs järnvägen


     Tallar och sanddynor

Jag vaknade tidigt nästa morgon och var redan ute på gatorna innan affärerna öppnade så jag gick tillbaka till caféet för att äta frukost. Åt i lugn och ro och sedan var det bara att försöka leta upp datoraffärerna som jag hade blivit tipsad om. Den första var naturligtvis fortfarande stängd och den andra kunde jag inte hitta så det var bara att fråga efter den. Fick redan på att det var söndag och det var därför affären var stäng. Efter att ha pratat med några olika personer på gatan kom naturligtvis polisen och undrade vad jag gjorde där. Sa som de var och de sa att jag skulle vänta utanför polishuset så att de skulle kunna hitta någon som skulle kunna fixa datorn. En halvtimme senare var deras datorexpert där och det tog inte så många minuter innan han gav upp. Han sa att han behövde bättre program för att fixa problemet och att jag skulle behöva vänta några timmar för han hade annat som han var tvungen att fixa först. Tackade för hjälpen men sa även att jag inte hade någon större lust att vänta en halv dag på ett polishus för att kanske kunna få datorn fixad. Sa att det var bättre på att chansa på att det skulle gå att fixa den i Aktobe och dit är det bara 40 mil.

Jag lämnade Shalkar vid lunch och sedan var det bara att trampa vidare. Nästa större by skulle bli Embe och dit skulle det vara drygt 15 mil och jag antog att vägen skulle vara bättre än tidigare. Jag hade rätt och jag passerade staden två dagar senare och hade då fortfarande ordentligt med mat i cykelväskorna så jag orkade inte cykla inom byn som låg någon km från vägen. Det fanns ett café vid vägkorsningen som jag stannade till på och när de sa vad maten kostade vände jag direkt och fortsatte vidare. Jag vet vad det ska kosta och när de begär 2-3 ggr högre pris så finns det ingen anledning att äta där och då speciellt på caféer som inte har någon meny utan baserar priset helt på vem som frågar. Vill de sälja till turistpriser så kan de vänta på nästa turist för jag kommer inte att betala det pris som de vill ha. Jag kom inte så långt till efter Embe innan det började skymma och jag letade upp nästa tältplats. Ibland känns det onödigt att leta efter en tältplats för landskapet är platt och det mesta ser lika dant ut. Det handlar mer om hur långt jag cyklar från vägen innan jag reser tältet för det är omöjligt att gömma det.


     Borde ha varit en bro...

Dagen efter jag passerade Embe var jag framme till den stora vägen som förbinder Aktau och Aktrau med Aktobe därifrån är det bara 10 mil kvar till staden. Jag fick problem med motvind igen och två dagar senare var jag framme i Aktobe och det första jag gjorde var att cykla in mot centrum och leta efter en datoraffär. Väl där så tog det ungefär en timme att fixa till datorn igen så att den fungerar och nu är det bara att se hur länge den kommer att fungerar.

Jag stannar hemma hos en familj jag träffade 2008 när jag var sist i staden och då hjälpte de mig att fixa lite problem med cykeln. Denna gång har jag inga större problem med cykeln men de låter mig bo hemma hos dem och det är snällt.

/Stellan